0953709203 webshop@vixa.com.hr
0

Košarica

Suncokret – klice i mikrozelenje

4,19 (31,57 kn)

Suncokret stabljike su debele, sočne i hrskave, a listovi imaju blagi okus lješnjaka. Izvrstan za salate, sendviče, jela od povrća, smoothije. Lijepo za ukras. Također i kao samostalni međuobrok, posebno za djecu!

8 na zalihi

Opis

SUNCOKRET ZA KLICE I MIKRO ZELENJE
(Helianthus annuus)

 80 Mr 

Superhana (superhrana)
Izuzetnog okusa

OPIS
Stabljike su debele, sočne i hrskave, a listovi imaju blagi okus lješnjaka. Izvrstan za salate, sendviče, jela od povrća, smoothije. Lijepo za ukras. Također i kao samostalni međuobrok, posebno za djecu!
Microgreens se troši unutar 7-10 dana.  

Sjeme operite i potopite u vodu 6-24 sata. Sjeme se klija klijalici i posudi na jutenoj prostirci ili na zemlji(3 cm sloj kvalitetnog supstrata za sjetvu). Sjeme rasporedimo po posudi klijalice, vlažnoj juti ili po vlažnoj zemlji toliko gusto da se gotovo dodiruju. Posudu poklopite, stavite na svijetli pult u kuhinji i prskajte svježom i čistom vodom 2 do 3 puta dnevno. Kad sjeme nikne, otkrijte posudu, pokupite klice, operite ih i pojedite ili pustite mikrozelenje da raste. Za poticanje rasta biljaka možemo koristiti posebna led svjetla. Ako posuda nema rupe za otjecanje vode, odlijte višak vode. Kad biljke razviju nekoliko listova, režu se, operu vodom iz slavine i jedu. Temeljito operite korišteni aparat za paru. Iskorištenu jutu ili zemlju stavite na kompost i upotrijebite novu.

Dodatne informacije

Težina 0,080 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Suncokret – klice i mikrozelenje”
X