0953709203 webshop@vixa.com.hr
0

Košarica

RAJČICA – HEINZ 2005

0,66 (4,97 kn)

Plodovi su glatki, okrugli, teški oko 180 g i vrlo mesnati. Sazrijevaju u oko 90 dana nakon presađivanja. Odlični su svježi ili se koriste za pripremu kečapa, umaka ili sokova. Plodovi ne pucaju.

Pakiranje: cca 400 sjemenki

Nema na zalihi

Opis

Rajčica (Lycopersicon eculentum Mill.)
Zahtijeva puno sunca, dobro pognojena tla (kompost, stajsko gnojivo) i dovoljno vode. Raste uz potporu (plastične ili bambus). Dobri susjedi: kupus, peršun, grašak, celer, prasa, špinat, dragoljub.

Zdravi plodovi bez prskanja.

Sadimo ga svake godine na istom mjestu u gredici. Odaberemo mu sunčano i toplo mjesto. Prednost imaju dijelovi vrta koji su najviše zaštićeni od kiše. Da biste ga zaštitili od plijesni koja napada u vlažnom ljetu, biljke rajčice pokrijemo, ali i da imaju puno prostora (zraka) i svjetlosti. Folija koja ne propušta kišu trebala bi biti zategnuta što više iznad biljaka, tako da rajčica ima dosta prostora za rast. Svaki dan pregledamo biljke i lišće na kojima se počnu da pojavljuju sivo-zelene mrlje, otrgnemo i uništimo (po mogućnosti zapalimo).

Rajčica u posudama

Ne zaboravite da rajčica raste vrlo dobro i u posudama. Iskoristite ovu njegovu prednost i sa njim “uljepšajte” terase i balkone. Miris rajčica odbija muhe!

Sadnice sadimo koso i duboko.

Sadnice rajčica sadimo što je moguće dublje, jer iz stabla koje je u zemlji izbijaju bočni korijenovi. Kada biljka ima više korijenova jača je i zdravija.

Pažnja – temperatura

Rajčica ne stvara plodova na temperaturi ispod 13 ° C i iznad 32 °C.

Mali plodovi poput trešnje i slive – rajčica CHERRY

Mali plodovi kao trešnja i sliva su idealni za zamrzavanje. Takve ih cijelu zimu dodajemo umacima, juhama i drugim jelima.

Dodatne informacije

Težina 0,002 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “RAJČICA – HEINZ 2005”
X