KUPUS – Kineski – Yuki F1

Dostupno: 18 na zalihi

4,99kn

Rani hibrid, 70 dana. Glave, teške oko 2 kg, su kompaktne i lijepe. Blagi okus i privlačni izgled čine kineski kupus poželjnim povrćem za kuhanje, te sirov kao sastojak u salatama. Najbolje raste na humusnim, strukturnim, srednje teškim tlima s većim vodnim kapacitetom. Dobro raste u društvu graška, graha, korabice i špinata.

Kupus (Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef.)

Kupus će rasti tamo gdje ima dovoljno vlage i nije prevruće. Treba puno hranjivih tvari, vrlo će nam biti zahvalan za kompost. Najbolje prezimi u dobrom podrumu u drvenim gajbama sa ili bez glavnog korijena. Dobri susjedi u mješovitom usjevu: niski grah, grašak, mrkva, zelena salata, celer, rajčica, facelia, kamilica, kim (pojačivač ukusa). Slabi susjedi: češnjak, ostale kupusnjače, luk.

Za rani kupus: za sadnice sijemo u početku travnja u toplu gredu, grijan staklenik ili u sanduk na prozoru i to 0,3-0,5 g na 10 m2. Na otvoreno sadimo travanj i svibanj na razmak 50×60 cm. Glave beremo u lipnju i srpanju.

Za kasni kupus: za sadnice sijemo u početku svibnja na otvoreno i to 0,3-0,4 g na 10 m2. Sadimo svibanj i lipanj  na razmak 50×60 cm. Glave beremo od rujna do studenog.

Težina 0.0001 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “KUPUS – Kineski – Yuki F1”
X
Scroll to Top