fbpx
0953709203 info@vixa.com.hr
0

Košarica

Akcija!

KUPUS – Futoški

0,25

Srednje kasna sorta  (90-100 dana), jako ukusna. Glave su okruglo pljosnate i čvrste, posebno zelene boje, teške 2-3,5 kg. Tolerantan je prema niskim temperaturama. Odličnog je kvaliteta za svežu potrošnju, a posebno za kiseljenje u jesenjem periodu.

5 na zalihi

Opis

Kupus (Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef.)

Kupus će rasti tamo gdje ima dovoljno vlage i nije prevruće. Treba puno hranjivih tvari, vrlo će nam biti zahvalan za kompost. Najbolje prezimi u dobrom podrumu u drvenim gajbama sa ili bez glavnog korijena. Dobri susjedi u mješovitom usjevu: niski grah, grašak, mrkva, zelena salata, celer, rajčica, facelia, kamilica, kim (pojačivač ukusa). Slabi susjedi: češnjak, ostale kupusnjače, luk.

Za rani kupus: za sadnice sijemo u početku travnja u toplu gredu, grijan staklenik ili u sanduk na prozoru i to 0,3-0,5 g na 10 m2. Na otvoreno sadimo travanj i svibanj na razmak 50×60 cm. Glave beremo u lipnju i srpanju.

Za kasni kupus: za sadnice sijemo u početku svibnja na otvoreno i to 0,3-0,4 g na 10 m2. Sadimo svibanj i lipanj  na razmak 50×60 cm. Glave beremo od rujna do studenog.

 

Dodatne informacije

Težina 0,0035 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “KUPUS – Futoški”
X