Vrtna ruta

4,99kn

Ruta graveolens

Komnpaktna i dekorativna, uvijek zelena trajnica sa sitnim sivo zelenim listićina i žutim cvjetivima. Blago gorke listove beremo pred cvatnju i svježe ili osušene koristimo kao začin salatama, mesu i ribi. Njima aromatiziramo likere i rakije. Najbolje raste na rubu povrtnjaka, a kako ju ne napadaju lisne uši, tako je i susjedno bilje zaštičeno.

Ima jak aromatičan miris a u Južnoj Americi ga upotrebljavaju za zaštitu od zlih duhova.

Dostupno: 2 na zalihi

HERBAL LINE – POSEBNO LJEKOVITO BILJE              

 Izbor sjemena od HERBAL LINE će vas razveseliti. Savršena je za sve istraživače ukusnih jela i ljubitelje egzotičnog vrta.

Ljekovite biljke su korisne kako u vrtu, tako i u kuhinji. U vrtu su obično dobri susjedi drugom povrću, zbog svog sastava stimuliraju rast i odbijaju štetnike i bolesti. Egzotično dekorativne su, tako da nam uljepšavaju vrt, terase ili balkone, jer uspijevaju i u ukrasnim posudama. Prikladne su za pripremu biljnih čajeva ili kao začini raznim jelima.

Trajnice na  rub vrta, koji nam je u blizini gdje ih možemo promatrati, razmišljati, odmarati, a ujedno će nas razveseliti svojim mirisom. Jednogodišnje biljke zasadimo bilo gdje u povrtnjaku. Uz  malo mašte i vrt će biti zanimljiviji.

Težina 0.01 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Vrtna ruta”
Shopping Cart
X
Scroll to Top