Nutrivit – organsko gnojivo za lisnato povrće 1kg-Bio Plantella

41,99kn

Visokokvalitetno organsko gnojivo više vrijednosti, posebno prilagođeno gnojenju lisnatog povrća. Dodan je kalij iz prirodnih izvora.

  • potpuno organski izvor (biljni i životinjski ostaci iz industrije prerade hrane);
  • uravnotežena NPK formula za jednakomjeran razvoj korijenja i zdrav rast;
  • granule se brzo oslobađaju u području korijena i osiguravaju odgovarajuću količinu hranjiva, dok se gubitak hranjiva (osobito dušika) smanjuje;
  • visok udio suhe (90 %) i organske tvari (65 %) za veću sposobnost zadržavanja vode;
  • posebna termička obrada osigurava besprijekornost gnojiva bez primjesa korova i bolesti.

Obogaćuje strukturu i aktivnost tla, povećava udio organske tvari te jednakomjerno prehranjuje biljke, čime osigurava zdrav rast i razvoj te prirodan urod zelenog i lisnatog povrća bogat vitaminima...

Budući da je u obliku granula koje se rastope u dodiru sa zemljom i vodom, osigurava dugotrajnu dostupnost i brzo oslobađanje hranjiva, zato je primjeren kako za početno gnojenje, tako i za prihranu biljaka tijekom razdoblja rasta. Gnojivo ima dugotrajan učinak, koji omogućava razumno gnojenje, sprječava ispiranje u podzemne vode i opasnost od paleži.

Organsko gnojivo je u obliku sitnih granula koje se jednostavno rastresu po površini. Preporučamo da ih ukopate u tlo jer ćete tako potaknuti trenutno djelovanje, gnojivo će brže doći do područja korijena, a smanjit će se i gubitak hranjiva.

Gnojivo upotrijebite za redovita početna gnojenja i pripremu tla prilikom sjetve i sadnje lisnatog povrća. Gnojite u propisanim količinama na proljeće, kada tlo treba puno hrane za početni rast, i ujesen, kada je tlo iscrpljeno i treba okrjepu.

U razdoblju vegetacije treba manje prihranjivati, i to s 40 % preporučene količine navedene u tablici.

 

Kultura normalno tlo siromašno tlo
Salata 1,5 kg/10 m2 2 kg/10 m2
Zeleno povrće
(radič, endivija, matovilac, bijeli i crveni kupus, kelj, kelj pupčar, cvjetača, brokula, kineski kupus, špinat, blitva…)
2 kg/10 m2 2,5 kg/10 m2

 

 

 

Težina 1.2 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Nutrivit – organsko gnojivo za lisnato povrće 1kg-Bio Plantella”
Shopping Cart
X
Scroll to Top