KUPUS- Šiljasti- GOLDEN OXHEART

3,49kn

Poznata i stara talijanska sorta (150 godina) šiljastog kupusa koja dozri približno 100 dana nakon sijanja. Težina glave iznosi približno 1,5kg. Odličan za mali vrt. Nježnog okusa i primjeren za pripremu raznovrsnih jela s kupusom.

Dostupno: 4 na zalihi

Kupus (Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef.)

Kupus će rasti tamo gdje ima dovoljno vlage i nije prevruće. Treba puno hranjivih tvari, vrlo će nam biti zahvalan za kompost. Najbolje prezimi u dobrom podrumu u drvenim gajbama sa ili bez glavnog korijena. Dobri susjedi u mješovitom usjevu: niski grah, grašak, mrkva, zelena salata, celer, rajčica, facelia, kamilica, kim (pojačivač ukusa). Slabi susjedi: češnjak, ostale kupusnjače, luk.

Za rani kupus: za sadnice sijemo u početku travnja u toplu gredu, grijan staklenik ili u sanduk na prozoru i to 0,3-0,5 g na 10 m2. Na otvoreno sadimo travanj i svibanj na razmak 50×60 cm. Glave beremo u lipnju i srpanju.

Za kasni kupus: za sadnice sijemo u početku svibnja na otvoreno i to 0,3-0,4 g na 10 m2. Sadimo svibanj i lipanj  na razmak 50×60 cm. Glave beremo od rujna do studenog.

Težina 0.003 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “KUPUS- Šiljasti- GOLDEN OXHEART”
Shopping Cart
X
Scroll to Top