fbpx
0953709203 info@vixa.com.hr
0

Košarica

Kopriva

2,49

Višegodišnja zeljasta biljka, na stabljici i listovima prekrivena žalcima. Na području Mediterana mnoge sorte Urtice često se nalaze na tlima punim dušika, na primjer između ruševina i neobrađenog terena, blizu naseljenih područja ili na vlažnim sjenovitim područjima šuma, od mora pa do planina.

17 na zalihi

SKU: 12900401 Kategorije: , , ,

Opis

Urtica dioica, poznatija pod nazivom Kopriva, trajna je biljka visoka i do dva metra, najraširenija i najpoznatija je vrsta.

Opis svojstva: Kopriva je vrlo bogata fosforom, željezom, vitaminima A i C, kalcijem i kalijem. Njezina ljekovita i kulinarska svojstva bila su poznata još u staroj Grčkoj. Listovi koprive sadrže velike količine bakra i cinka, stoga se preporučuje svima koji žele ojačati kosu i nokte. Kopriva je vrlo bogata oligoelementima te je stoga njezina konzumacija vrlo korisna osobama koje pate od upale zglobova i reumatskih bolesti. Kopriva se smatra pravom blagodati za žene koje ulaze u period menopauze i kod kojih je evidentno smanjenje koštane mase radi gubitka kalcija. Nadalje, kopriva je korisna i osobama koje pate od anemije ili manjka željeza, s posebnim naglaskom na žene u plodnoj dobi. Koprivi se pripisuju i hemostatična i anti-dijabetička svojstva. Uzimanje koprive savjetuje se radi poticanja probavne urednosti te u slučajevima dizenterije.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kopriva”
X