KAPARI (Caparis spinosa)

Dostupno: 8 na zalihi

4,99kn

 Prije sjetve sjeme zajedno s finim pijeskom za 14 dana smrznemo. A druga mogućnost je da sjeme prije sjetve za 24 sata namočimo u toploj vodi, onda ga zamotamo u vlažnu krpu koju u plastičnoj vrećici za 6-8 tjedana držimo u hladnjaku. Onda (nakon oba postupka) sjeme 24 sata namačemo u toploj vodi te ga posijemo u teglice koje bi trebali do vremena klijanja držati u tamnom prostoru. Zemlja u teglici ne smije se osušiti. Kad prođe opasnost mrazova i kad je biljka dovoljno velika, presadimo ju na otvoreno u ukrasnu teglu koju stavimo na toplo i sunčano mjesto na balkonu ili terasi. Odlično podnosi vrućinu. Preporučujemo da se pobrinete da biljka prezimi u hladnom i svijetlom prostoru jer podnosi temperaturu samo do -8 oC. Kapar je fantastični grmčić sa eksotičnim cvjetovima koji rastu i nadolje. Zatvoreni cvjetni pupoljci, koji se kisele u octu, bit će prava delikatesa.

HERBAL LINE – POSEBNO LJEKOVITO BILJE              

 Izbor sjemena od HERBAL LINE će vas razveseliti. Savršena je za sve istraživače ukusnih jela i ljubitelje egzotičnog vrta.

Ljekovite biljke su korisne kako u vrtu, tako i u kuhinji. U vrtu su obično dobri susjedi drugom povrću, zbog svog sastava stimuliraju rast i odbijaju štetnike i bolesti. Egzotično dekorativne su, tako da nam uljepšavaju vrt, terase ili balkone, jer uspijevaju i u ukrasnim posudama. Prikladne su za pripremu biljnih čajeva ili kao začini raznim jelima.

Trajnice na  rub vrta, koji nam je u blizini gdje ih možemo promatrati, razmišljati, odmarati, a ujedno će nas razveseliti svojim mirisom. Jednogodišnje biljke zasadimo bilo gdje u povrtnjaku. Uz  malo mašte i vrt će biti zanimljiviji.

Težina 0.001 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “KAPARI (Caparis spinosa)”
X
Scroll to Top