Goji

Dostupno: 15 na zalihi

14,99kn

Goji je poznat i kao stablo mladosti ili crveni dijamant. Bobice, koje se mogu konzumirati svježe ili suhe, imaju veliki sadržaj prirodnih antioksidansa i 500 puta veću količinu Vitamina C od naranči, obiluju kalcijem, željezom i bjelančevinama. Potiču metabolizam, imunološki sistem i proizvodnju energije, pospješuju san i pamćenje.

Trnovita, grmolika biljka koja daje plod. Biljka preferira pješčani, dobro drenirani teren i osunčanu poziciju. Može se uzgajati u lončanici ili u vrtu, gdje se može iskoristiti i za formiranje ograde. Iako dobro ponosi i niske temperature, preporučuje se pokriti ga tijekom zime. Biljka doseže punu zrelost nakon 4-5 godina. Svake godine u svibnju preporučuje se obrezati grančice.

Opis svojstava: Goji je poznat i kao stablo mladosti ili crveni dijamant. Bobice, koje se mogu konzumirati svježe ili suhe, imaju veliki sadržaj prirodnih antioksidansa i 500 puta veću količinu Vitamina C od naranči, obiluju kalcijem, željezom i bjelančevinama. Potiču metabolizam, imunološki sistem i proizvodnju energije, pospješuju san i pamćenje. Bogate željezom i bjelančevinama. Potiču metabolizam, imunološki sistem i proizvodnju energije, pospješuju san i pamćenje. Bogate su vitaminima grupe B, mineralnim solima i osnovnim masnim kiselinama. Čini se da imaju i protuupalna svojstva ali i da djeluju kao afrodizijak.

Kontraindikacije: dio su porodice Solanacee, stoga se ne preporučuje osobama alergičnim na ovu kategoriju biljaka (rajčice, patlidžani). Također se ne preporučuje osobama koje koriste antikoagulanse, osobama koje pate od povišenog tlaka ili od dijabetesa te ženama u trudnoći jer Goji sadrži vrlo visoku dozu selena i stoga su potencijalni alergen.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Goji”
X
Scroll to Top