Chili- Ljuta trešnja

Nema na zalihi

5,99kn

Stara sorta, poznata kao ‘Sotonin poljubac’, čuvajte se. Ovo je ukusan, srednje ljut, okrugli čili, oblika trešnje.  Koristi se za kuhanje ali i za punjenje:  mocarelom i inćunom, ili na žaru.  Najbolja za uzgoj u teglama, vrećama.

Tijekom godina čili paprika i dalje ima veliku važnost, s obzirom na veliku fleksibilnost upotrebe svojih plodova, koji se u većini svijeta koriste u obliku začina, predjela ili jednostavne esencije, iskorištavajući njihov jak okus i duhovit.

Ove sorte vrlo starog podrijetla uvezene su u Europu od strane velikog Kristofora Kolumba, dolaze iz različitih oblika i struktura, jedan od tih križeva dao je život dobro poznatoj sorti u Italiji, naime Peperoncino Ciliegia .

POSTROJENJA

Biljka je srednje veličine, vrlo je otporna na temperaturne promjene, lako se uzgaja i zbog toga je posađena posvuda, čak i na malim balkonima u malim loncima. Raste snažno i zbijeno na koje su raspoređeni mnogi okrugli plodovi poput trešnje, crvene boje, promjera 3,5-4 cm s izvrsnim okusom srednje ljutine. Cherry Red je indiciran za spremanje začinjenog ulja u staklenke ili punjene.

RAST

Vrtno tlo i glina savršene su površine za ovu malu biljku, ali je unutar lonca kapacitet rasta jednako učinkovit, a pravila koja treba slijediti vrlo su jednostavna.

Preporučamo presađivanje izravno u tlo od ožujka do srpnja kada se temperature stabiliziraju, au stakleniku od rujna do veljače, uz potrebu zagrijavanja staklenika ako unutarnja temperatura padne ispod 15 stupnjeva. Paprike, čak i ako su uspravno-grmovit, potreban je mali braće pojačati glavno stablo. Nisu potrebne nikakve intervencije kao što su preljev ili drugo zeleno obrezivanje. Optimalno tlo mora biti propusno, duboko i plodno (bogato već raspadnutim organskim tvarima).

Sjetva se preporučuje u prvim mjesecima godine, dok se berba proteže od mjeseca lipnja do mjeseca studenog. Biljka je lako prepoznatljiva jer ima male, ali vrlo brojne listove, a struktura je izuzetno kompaktna.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Chili- Ljuta trešnja”
X
Scroll to Top