Arnika

Nema na zalihi

14,99kn

Pripada porodici Asteracee. Najčešće raste spontano, na ledinama i suhim travnjacima, no može ju se uzgojiti i u kućnom ambijentu, na otvorenom i u lončanici (doseže visinu od 60 cm).

Njezini cvijetovi podsjećaju na tratinčicu, a osim što lijepo krase vrt, također ispune zrak delikatnim mirisom. Rustikalna biljka koja voli svjetla područja i dobro se prilagođava kako visokim tako i niskim temperaturama. Uspijeva dobro na raznim vrstama tla no preferira kisela i pjeskovita, koja omogućuju dobru drenažu.

Opis svojstava: djeluje protuupalno, te se koristi protiv mikroba, protiv raznih bolova te za poticanje cirkulacije, no koristi se samo za vanjsku upotrebu. Osim što ublažava bolove povezane sa traumama poput udaraca i padova, potiće i reporciju modrica. Korisna je u slučaju isčašenja, uganuća, kontuzija, hematoma i površinskih upala vena. Može se koristiti i protiv bolova u mišićima. Zahvaljujući svojim antiseptičnim svojstvima koristi se kod kožnih upala te za lokalno tretiranje furunkula i uboda insekata. Ne smije se koristiti na oštećenoj koži.

Kontraindikacije: samo za vanjsku uporabu, otrovna za gutanje

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Arnika”
X
Scroll to Top