Planiranje povrtnjaka_vixa_webshop

Kako planirati svoj povrtnjak

Prije nego što odjurite u vrt, provedite malo vremena razmišljajući o tome što volite kuhati i što vaša obitelj voli jesti. Volite li salate, nisko kalorično kuhanje, tjesteninu, ili variva? Želite li imati vrt samo tijekom ljeta ili tijekom cijele godine? Što biste zapravo željeli?

Razmislite i o sadnji cvijeća. Bilo iz razloga da svom vrtu želite pružiti pozitivne učinke ili ih jednostavno želite koristite u prehrani.

Vaš vrt će, na žalost, morati biti određen nekim uvjetima. Vrijeme koje tjedno možete utrošiti na radove, koliko novaca možete uložiti u razvoj, i jedan od glavnih uvjeta je koliko prostora imate na raspolaganju. Također morate odlučiti želite li klasičan vrt, tematski ili vrt sa uzdignutim gredicama.

Pravilan raspored povrća u vrtnim gredicama može proizvesti izuzetno velike količine povrća na izuzetno malom prostoru. Planiranje počinje na papiru, čak i ako je vrt malih dimenzija. Skica ne treba nužno biti pravilnog oblika, možete je grubo nacrtati samo kako biste dobili uvid u ono što ćete i koliko saditi. Skicom ćete izbjeći nepotrebne, a time i skupe pogreške.

Kod izbora biljaka, preporučila bih da izaberete one koje stvarno želite uzgojiti, a eksperimentiranje ipak samo ostavite mašti. Takvim izborom uštedjet ćete vrijeme i novac ali i svoje živce, a da ne pričamo o prostoru u vrtu….

POGLEDAJTE VRSTE SJEMENA U PONUDI

Shopping Cart
X
Scroll to Top