Sjeme Paprika Feferoni Chili Vixa

CHILI volimo te najviše na svijetu

ČILI rajčicu dopunjuje. Nisu samo rajčice raznovrsne, takvi su i čiliji. Za vas smo odabrali eksotične, izuzetno ljute čilije koje možemo uzgajati i kao trajnice u teglama.

Sjeme posijemo u različite posudice, teglice (22-30 oC). Sadnice uzgajamo u svjetlom prostoru (20 oC) te ih redovito zalijevamo/pršimo. Kad se razviju prva dva prava lista, prepikiramo ih u veće teglice. Kad mraz prođe, sadnice posadimo na sunčano i toplo mjesto u gredi ili u velike tegle. Čilije možemo u teglama uzgajati i više godina.

ANAHEIM

Blag i veliki čili, veličine 15-18 x 3-5 cm. U fazi zrelosti mijenja boju iz zelene u crvenu. Dozri za 70-90 dana po presađivanju. Koristimo zelene i crvene plodove. Anaheim je vrlo ukusan svjež,osušen ili pečen (za filovanje). Upotrebljava se u salsama i tex-mex jelima.

SERRANO (MINI JALAPENO)

Klasična sorta čilija iz Meksika. Srednje ljuti su. Biljka je robusna i izrasta vrlo visoko i daje velike prinose. Hrskavi svijetleći plodovi su dugi 2,5-5 cm (1 cm u prečniku) tamno zeleni su i crveni. Odlični su za spravljanje salsi i sušenje.

FIRE CRACKER (PETARDE)

Spektakularni čiliji, vrlo dekorativni u bojama od bijele, ljubičaste, žute, narandžaste do crvene. Upotrebljavaju se za sva ljuta jela. Biljka izraste oko 0,5m i višegodišnja je, zato je obavezno uzgajamo u ukrasnim posudama. Čiliji dozriju od 90-100 dana po presađivanju.

HABANERO CHOCOLATE

Spada među najbolje ljute čilije. Aromatični plodovi su prečnika 4 cm i dužine 5 cm. Kada zriju prelaze iz tamno zelene u čokoladno smeđu boju. Grmičasta biljka izraste do 90 cm. Višegodišnja je i uzgajamo je u posudama. Prvi plodovi dozriju 100-110 dana po presađivanju. Za spremanje ljutih umaka, salsi i ostalih meksičkih i karipskih specijaliteta.

HABANERO CRVENI

Crveni je tipičan Habanero čili i je najviše raširen na svijetu. Svijetlo crveni plodovi su veličine 3,5-5×3-3,5 cm, biljka brzo izraste do visine od 50 do 120 cm. Zbog tropskog vočnog ukusa obavezni su u svim salsama. Prije svega je namijenjen za višegodišnji uzgoj u posudama. Što je više vremena plod na biljci ljući je.

HABANERO ŽUTI

Žuti je tipičan Habanero čili i je najviše raširen na svijetu. Svijetlo žuti plodovi su veličine 3,5-5×3-3,5 cm, biljka brzo izraste do visine od 50 do 120 cm. Zbog tropskog voćnog ukusa obavezni su u svim salsama. Prije svega je namijenjen za višegodišnji uzgoj u posudama.

RED CAP MUSHROOM CRVENI

Porijeklom sa Kariba. Dozriju za ca. 70-90 dana po presađivanju. Čili su u obliku gljive ili zvonca veličine 4×2,5 cm. Kao zreli imaju crvenu boju. Upotrebljavaju se za kiseljenje, sušenje i pripremanje svih meksičkih i azijskih jela. Biljka izraste do visine 1 m. Višegodišnje rodne biljke nam daju plodove od proljeća do jeseni, zato ih uzgajamo u posudama na sunčanim terasama.

YELLOW CAP MUSHROOM ŽUTI

Porijeklom sa Kariba. Dozriju za ca. 70-90 dana po presađivanju. Čili su u obliku gljive ili zvonca veličine 4 x 2,5 cm. Kao zreli imaju žutu boju. Upotrebljavaju se za kiseljenje, sušenje i filovanje i pripremanje svih meksičkih i azijskih jela.

BHUT JOLOKIA                               

OVAJ ČILI JE EKSTREMNO LJUT! UPOTREBLJAVA SE NA VAŠU VLASTITU ODGOVORNOST! Dozri za ca. 120 dana po presađivanju. Čiliji su dugi 6-9 cm i širine oko 2,5 cm, blago grube teksture, crvene ili narančaste boje. Biljka izraste do visine 1 m.

Ovo su samo neke vrste čilija koje uzgajamo tijekom sezone, a kompletnu ponudu čili papričica pogledajte na linku

chili ponuda

X
Scroll to Top