Sjeme Celer i Pastrnjak vixa

CELER (Apium graveolens)

Sijemo tri vrste celera: CELER KORJENAŠ, LISTAŠ I REBRAŠ. SVA TRI POBOLJŠAVAJU OKUS JELA!

CELER KORJENAŠ

Ima veliki gomolj te bijelo i aromatično meso. Gomolj celera osjetljivo je povrće koje traži mnogo njege. Traži veliku količinu hranjivih tvari (i drveni pepeo) te vlage zbog čega tlo pokrivamo. Ljeti, kad je suša, obvezno zalijevamo. Na otvoreno ga presadimo u svibnju (ne prije) a gomolje vadimo u kolovozu. Sadnice sadimo plitko, inače drugačije ne formira gomolj. Sadimo ga na rub gredica salate i krastavaca. Kad je korijen veličine oraha, malo ga otkrijemo tako da viri iz zemlje. To potiče rast. Prije skladištenja korijen ne peremo.

CELER REBRAŠ

Koristimo zadebljale lisne peteljke: u salatama ili kuhane. Odlični su za sokove, može se dodavati raznim jelima, kod svakog poboljšava okus. Ima mnogo hranjivih tvari i vrlo je zdrav. U sušnim danima moramo zalijevati.

Ponudu sjemena za ovu vrtlarsku sezonu pogledajte na linku:

Sjeme 2021

X
Scroll to Top